Vaurioituneet hiukset kuntoon

31.1.2016 - HIUKSEN HIENOSTI

Vaurioituneet ja katkeilevat hiukset tuskastuttavat ja itkettävät. Vaikka paras ratkaisu huonokuntoisten latvojen karkottamiseen on niiden leikkaaminen, voi hyvillä jälleenrakentavilla tuotteilla korjata vaurioituneita hiuksia yllättävän paljon. Erityisesti vaalennetut hiukset huutavat proteiinia tullakseen taas kuntoon. Kaikkein pahimmista värjäyskatastrofeista olemme selvinneet Redkenin Extreme CAT -tehohoidon avulla.

Redken Extreme CAT Protein Treatment (n. 18 €)

Extreme CAT on suihkutettava proteiinihoito, jota voi käyttää kuuriluontoisesti (esim. 1 krt/vko kuukauden ajan) tai sopivin väliajoin ylläpitämään hiusten kuntoa. Proteiinihoitojen kanssa täytyy olla varovainen, sillä liikakäyttö kuivattaa hiukset ja tekee ne karheiksi. Värjäämätön hius ei yleensä tarvitse lisäproteiinia, ellei sitä käsittele usein esimerkiksi föönillä tai suoristusraudalla.

Suosikkitapamme käyttää Extreme CATia:
1. Pese hiukset syväpuhdistavalla tai muuten vain tehokkaalla shampoolla ja puristele ne täysin pyyhekuiviksi.

2. Suihkuta CATia reippaasti kaikkialle hiuksiin ja hiero erittäin varovasti niin, että aine alkaa vaahdota. Kiepauta hiukset nutturalle ja anna vaikuttaa vähintään 15 minuuttia. Jos hiukset ovat pahasti vaurioituneet, huuhtele ne runsaalla vedellä vaikutusajan jälkeen ja toista suihkutus, vaahdotus ja muhittelu (ei kuitenkaan shampoopesua) vielä 2 kertaa.

3. Viimeisen huuhtelukerran jälkeen levitä pyyhekuiviin hiuksiin kosteuttava (proteiiniton) tehohoito ja anna vaikuttaa vähintään 20 minuuttia. Poishuuhtelun ja pyyhekuivauksen jälkeen suihkauta vielä jätettävää hoitoainetta latvoihin.

Extreme CAT tai muut proteiinia (hiustuotteissa yleensä keratiini) sisältävät tehohoidot eivät toimi yksistään. Kun jälleenrakentavan huuhtelee pois, ovat hiukset yleensä takkuisia ja tuntuvat lähinnä karhealta olkikasalta – ne siis huutavat kosteutta. Jälleenrakentava korjaakin hiuksen rakennetta, jolloin katkeilu vähenee ja mm. kosteus pysyy siinä paremmin. Siksi proteiinihoito viimeistellään aina kosteuttamalla hiusta.

Kärsineiden hiusten elvytys on työläs prosessi ja joskus pelastusyrityksistä huolimatta on vain pakko napsaista sentti tai pari pois pituuksista. Onneksi sopivan proteiini- ja kosteutustasapainon löytämisellä voi tehdä pieniä ihmeitä.

Onko teillä vinkata muista hyvistä jälleenrakentavista? Jätä arvotelu Beautifyhin 26.2. mennessä, niin osallistut BECCAn Champagne Pop -korostuspuuterin arvontaan!

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0
- Beautify

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Beautify Editorial

Me rakastamme kaikkea kosmetiikkaan ja kauneuteen liittyvää! Editorialissamme esiintyy niin Beautifyn tiimin rakkausoodeja lempituotteillemme kuin innolla toteutettuja yhteistyöpostauksia mielenkiintoisten brändien kanssa.

Editoriaalissamme käytetään mainoslinkkejä, joiden avulla rahoitamme sivuston ylläpitoa. Yhteistyöpostaukset merkitsemme yhteistyö-tagilla.

Onko sinulla mielessä juttuaihe? Haluatko nähdä sivustollamme tietyn brändin tuotteita? Ota meihin yhteyttä! beautify@beautify.fi

OLETKO KOKEILLUT NÄITÄ TUOTTEITA?