Silmien muodon määritteleminen – #shapematters

11.9.2016 - TUTORIAALIT

Tiedättekö sen tunteen kun löytyy järisyttävän hyvä silmämeikkitutoriaali ja päätät kopioida lookin joka ikistä beigen sävyä myöden? Paussaat videon joka toinen sekunti ja matkit kaiken mitä kauneusguru tekee – ja silti lopputulos on, no, ei ainakaan sitä mitä toivoisit. Ennen kuin julistaudut maailman kaikkeuden surkeimmaksi meikkaajaksi, kannattaa pysähtyä miettimään yhtä tärkeää seikkaa: silmiesi muotoa.

Kun Smashbox julkaisi Full Exposure -luomiväripalettinsa, teki se samalla eri muotoisia silmiä korostavat ohjeet paletin käyttöön. Smashboxin mukaan tyypillisiä silmän muotoja on kuusi ja jokainen niistä hyötyy erilaisesta silmämeikistä.

monolid
esim. Lucy Liu, Sandra Oh

ylöspäin nousevat silmät
esim. Angelina Jolie, Olivia Wilde, Alessia Ambrossio, Scarlett Johansson

alaspäin valuvat silmät
esim. Katie Holmes, Britney Spears, Eva Green, Marilyn Monroe, Nicole Kidman

raskasluomiset silmät
esim. Jennifer Lawrence, Gisele Bündchen, Blake Lively, Renee Zellweger

pyöreät silmät
esim. Katy Perry, Zoe Deschanel, Christina Ricci, Demi Lovato

mantelit
esim. Kate Winslet, Eva Mendez, Gwen Stefani, Jennifer Garner

Esimerkit ovat napattu internetin kiehtovasta maailmasta. Disclaimerina täytyy sanoa, että esimerkiksi mantelin muotoisten ja ylöspäin nousevien silmien raja on hyvin häilyvä…

http://youtu.be/3Ppo52SchAk

Silmänmuodon päättelemiseksi on tarvitaan Smashboxin mukaan 4 kysymystä:

1. Onko minulla luomivako? Jos vastaat tähän kysymykseen ”ei ole”, sinulla on monolid. Jos taas pystyt erottamaan luomivakosi, siirry seuraavaan kysymykseen.

2. Jos silmiesi keskeltä vedettäisiin vaakasuora viiva, näyttävätkö silmiesi ulkonurkat kääntyvän ylön vai alas tuohon viivan verrattuna? Jos silmän ulkokulmat ovat ”hymyilevät” eli nousevat selvästi, ovat ne ”upturned” eli ylöspäin nousevat. Jos taas silmän ulkokulma kääntyy maata kohti, sinulla on ”downturned”, eli alaspäin valuvat silmät (joka suomeksi kuulostaa vähän tylsältä, mutta ovat todellisuudessa todella kauniit, köh *Marilyn Monroe* köh!)

3. Kun katsot suoraan peiliin, näetkö kunnolla liikkuvaa luomeasi ja erottuuko luomivakosi? Jos kulmaluun päällä oleva iho taittuu luomivakosi päälle ja jopa ottaa kiinni ripsien tyveen, sinulla on raskaat luomet (joka kuulostaa suomeksi taas vähän mälsältä, mutta hei, Blake Livelyn silmät = wow!).

4. Kun katsot silmiäsi suoraan peilistä, näkyykö iiriksesi ala- tai yläpuolella silmäsi valkoista osaa? Jos vastaat kyllä, sinulla on pyöreät silmät. Jos olet tähän asti vastannut kaikkiin kysymyksiin ”ei” silmäsi ovat todennäköisesti mantelit.

Yllä olevat havainnollistavat kuvat on lainattu Smashboxin sivuilta.

Smashboxin tapa luokitella silmät ei tietenkään ole ainoa oikea, mutta videota on silti hyödyllinen ja suuntaa-antava. Ja nyt kun Smashboxia saa ihan Suomestakin, ei tarvitse harmitella Full Exposuren huonoa saatavuutta 🙂

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0
- Beautify

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Beautify Editorial

Me rakastamme kaikkea kosmetiikkaan ja kauneuteen liittyvää! Editorialissamme esiintyy niin Beautifyn tiimin rakkausoodeja lempituotteillemme kuin innolla toteutettuja yhteistyöpostauksia mielenkiintoisten brändien kanssa.

Editoriaalissamme käytetään mainoslinkkejä, joiden avulla rahoitamme sivuston ylläpitoa. Yhteistyöpostaukset merkitsemme yhteistyö-tagilla.

Onko sinulla mielessä juttuaihe? Haluatko nähdä sivustollamme tietyn brändin tuotteita? Ota meihin yhteyttä! beautify@beautify.fi

OLETKO KOKEILLUT NÄITÄ TUOTTEITA?