Rusketus pullosta

27.1.2015 - IHANAA EXTRAA

Itseruskettavat ovat turvallisin keino saada iholle päivettyneempi ilme. Markkinoilla olevat tuotteet ovat kehittyneet valtavasti; nykyään on monia varteenotettavia vaihtoehtoja, jotka eivät tee sinusta porkkanaa. Hyvissä itseruskettavissa koostumukseen on lisätty esimerkiksi sinistä, keltaista tai vaikka punaista pigmenttiä, joka estää värin taittumista oranssiin tehden siitä aidomman näköisen. Myös mm. tuotteen pH:lla sekä kosteuttavien aineiden määrällä on vaikutusta lopputulokseen. Hyvien itseruskettavien formulointi on taitolaji, mutta onneksi se on joillakin hallussa. Hyväksi havaitsemiamme itseruskettavia löytyy ainakin St. Tropez, St. Moriz, FakeBake sekä Body Drench -merkeiltä.

Varsinaisia itseruskettavia on kahta eri tyyppiä. Self tan tai Instant self tan -tuotteet tuovat väriä jo ensimmäisestä levityskerrasta kun taas Gradual self tan -tuotteet päivettävät asteittain. Tuotteiden sisältämä DHA eli dihydroksiasetoni reagoi ihon proteiinien kanssa, jonka seurauksena päällimmäisen ihokerroksen väri tummentuu. Rusketus kuluu pois ihon luonnollisen uusiutumisprosessin seurauksena. Näiden lisäksi on olemassa myös Wash off tan -tuotteita, jotka nimensä mukaisesti lähtevät pois pesussa. Näistä laadukkaimmat kuitenkin pysyvät iholla hyvin yhden päivän. Tai kestävät yhdet iltariennot.

Self Tan

 

Gradual tan -tuotteet ovat yleensä kirkkaita kun taas Self tan -tuotteissa on usein mukana rusehtava, niin kutsuttu opasteväri, joka saattaa olla pelottavankin tumma. Opasteväri ei kuitenkaan tule jäämään iholle vaan se huuhtoutuu pesussa pois. Väri helpottaa itseruskettavan levittämistä, koska sen avulla näkee mihin tuotetta on levitetty ja mihin ei. Näiden tuotteiden kannattaa antaa kuivua kunnolla ennen pukeutumista, koska ne saattavat tahrata vaatteita. Ja vaikka tuote olisikin täysin kuiva, kannattaa vältellä ainakin valkoisia tekstiilejä opastevärin ollessa iholla.

Itseruskettavien yleisimpiä koostumuksia ovat voiteet, vaahdot sekä suihkeet. Yleisesti ottaen voiteiden kuivumisaika on pisin, jolloin niitä pystyy myös työstämään kauemmin. Voide onkin hyvä vaihtoehto aloittelijoille. Vaahdot yleensä kuivuvat nopeimmin, mutta niiden levityksessä pitää kuitenkin olla huomattavasti nopeampi, jotta tuotteen kerkeää saada tasaisesti. Suihkeita on saatavilla pumppusuihkeina sekä aerosoleina. Aerosolisuihkeiden sumu on yleensä hienojakoisempaa, joten niitä ei välttämättä tarvitse enää erikseen levittää. Niiden avulla pystyy näppärästi suihkuttelemaan selän, johon on vaikea itse levittää tuotetta tasaisesti. Pumppusuihkeissa sen sijaan pisarakoko on suurempi, joten ne kannattaa levittää vielä erikseen käsin tasaiseksi.

Gradual Tan

 

Suihkeet kuivuvat suhteellisen nopeasti, ainakin nopeammin kuin voiteet. Ne ovat kuitenkin edellä mainituista tuotteista ehkä haastavimpia saada tasaisesti, koska tuotteen leviämistä ei hahmota yhtä selkeästi. Joillain merkeillä on myös geelimäisiä koostumuksia. Ne saattavat kuitenkin jättää iholle hieman tahmean pinnan. Mikään tuotekoostumus ei sinänsä ole toista parempi vaan jokaisella on omat mieltymyksensä näiden suhteen.

Asiat eivät myöskään aina ole näin mustavalkoisia vaan itseruskettavien koostumukset vaihtelevat laadultaan paljon merkistä riippuen. Jotkut aerosolisuihkeet kaipaavat joskus käsin tasoittamista, jos tuote ei suihkua täysin hienojakoisena. Yhden merkin vaahdolla voi kestää kauemmin kuivua kuin toisen merkin voiteella. Joillain merkeillä on myös niin sanottuja mattavoiteita, jotka taas kuivuvat nopeammin kuin perinteiset voiteet.

Jokaisen iho reagoi itseruskettaviin eri tavalla. Samasta tuotteesta voi yhdelle syntyä kevyt päivetys ja toiselle syvä rusketus. Jopa eri vartalon osien välillä voi olla eroja. Itselle parhaiten sopivan itseruskettavan löytää siis ainoastaan kokeilemalla.

– postauksen kuvituksen Quick Tan -tuotteet on saatu Body Drenchin maahantuojalta, kiitos!

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0
- Beautify

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Beautify Editorial

Me rakastamme kaikkea kosmetiikkaan ja kauneuteen liittyvää! Editorialissamme esiintyy niin Beautifyn tiimin rakkausoodeja lempituotteillemme kuin innolla toteutettuja yhteistyöpostauksia mielenkiintoisten brändien kanssa.

Editoriaalissamme käytetään mainoslinkkejä, joiden avulla rahoitamme sivuston ylläpitoa. Yhteistyöpostaukset merkitsemme yhteistyö-tagilla.

Onko sinulla mielessä juttuaihe? Haluatko nähdä sivustollamme tietyn brändin tuotteita? Ota meihin yhteyttä! beautify@beautify.fi

OLETKO KOKEILLUT NÄITÄ TUOTTEITA?