Nopeasti puhdasta – misellivedet

3.2.2015 - RAKKAUDESTA IHONHOITOON

Micellar waterit eli misellivedet ovat jo hetken rokanneet ihonpuhdistusareenaa. Kulttimiselli on Bioderman Sensibio H2O, jota kaikki meikkiartisteit ja malleista kauneusbloggareihin hehkuttavat. Biodermaa ei Suomesta ainakaan tällä hetkellä saa, mutta onneksi (meidän kokemuksen mukaan) yhtä hyviä tuotteita löytyy helposti. Beautifyn puolella GarnierIn, Vichyn ja Bernard Cassieren misellivedet ovat keränneet huomiota ja nappasimmekin ne kokeiluun muutaman uutuustuotteet lisäksi.

Miksi sitten kylppäriin kantaa vettä nätissä pullossa, kun hanastakin sitä tulisi? Misellivedet eivät ulkonäöstään huolimatta ole pelkkää vettä. Misellit ovat näkymättömän pieniä ja säännönmukaisia aineryhmittymiä, joita pinta-aktiiviset (mm. pesevät) aineet muodostavat. Misellit vetävät öljyä ja/tai likaa puoleensa ja voilá, kasvot puhdistuvat. Ilmiö perustuu veden ja öljyn hylkivyyteen. (tähän väliin täytyy huikata, että mikään uusi innovaatio tämä ei ole; misellejä on monissa muissakin pesevissä tuotteissa)

Misellien tavanomaisuudesta huolimatta ne ovat hyödyllisiä kosmetiikassa. Misellit esimerkiksi tekevät joistakin pesevistä aineista vähemmän ihoärsyttäviä. Kuiva- ja herkkäihoiset sietävät yleensä hyvin näitä puhdistajia juuri niiden hellän pesutehon ansiosta. Misellivedet kuitenkin sopivat ihan kaikille ihotyypeille – hellävarainen puhdistus on aina hyvä juttu!

micellar_water2

 

Misellivesien puhdistusteho on arkikäyttöön hyvä ja koska huuhtelua ei tarvita, ihonpuhdistus mökkioloissakin onnistuu. Kevyen meikkipohjan lisäksi useimmat vesiliukoiset ripsiväritkin irtoavat hyvin, kunhan tuotetta käyttää tarpeeksi. Paksua meikkipohjaa käyttävien ei kannata turvautua iltapesulla pelkästään misellivesiin, ainakaan pitkiä aikoja putkeen. Sen sijaan osana kaksoispuhdistusta ja meikittömien päivien päätteeksi ne ovat mainioita. Esimerkiksi treenikassissa ja aamupesulla misellivedet hoitavat tehtävänsä kiitettävästi.

Beautifyn testiin otettiin viisi eri misellituotetta: maahantuojalta saatu Bernard Cassieren Cleansing Micellar Water, Vichyn Purete Thermale 3 in 1 Calming Cleansing Micellar Solution, L’orealin Sublime Soft Pure Micellar Cleansing sekä Garnierin Micellar Cleansing Water ja  Micellar Cleansing Wipes. Wipesit ovat siis misellivedellä kyllästettyjä puhdistuspyyhkeitä, muiden tuotteiden kanssa tarvitaan vanulappu tai pari.

Kun testasimme yllämainittuja tuotteita ns. normaalikäytössä (keveän meikkipohjan ja vesiliukoisen silmämeikin puhdistukseen), puhdistustehojen ero oli marginaalinen. Kaikki toimivat hyvin ja puhdistusliinoja lukuunottamatta haihtuivat iholta hetkessä. Puhdistusliinojen nesteen koostumus oli tuhdimpaa ja niinpä se viipyili iholla aavistuksen kauemmin. Tuotteiden ainesosalistat ovat kovin samanlaiset, joskin Bernard Cassieren versiossa mukana on myös ihoa rauhoittavaa aloe veraa. Vichyn miselliveteen ja Garnierin puhdistusliinoihin on taas lisätty panthenolia, joka hoitaa ihoa.

micellar_water3

 

Koska ns. peruskäytössä puhdistustehoissa ei ollut merkittäviä eroja, päätimme kokeilla, miten kolme tuntia iholla hengailleen, erittäin pigmenttisen huulipunan käy. Haastajana toimi Maybellinen ColorSensational Vivid -huulipuna sävyssä Shocking Coral. Ja jälleen kerran kaikki koetuotteet selvisivät hyvin. Garnierin misellivesi oli nopein suoriutuja. Puhdistusliinalla ja L’orealin misellivedellä kesti muutaman pyyhkäyksen kauemmin irrottaa enin huulipuna, mutta lopputulos oli lähes samantasoinen muiden tuotteiden kanssa. Koe demonstroi myös hyvin misellinverien puhdistustehon tasoa: pigmenttinen ja pitkäkestoinen puna ei lähtenyt kokonaan vaan iholle jäi selkeä väripinta.

Miten sitten valita itselle sopiva misellivesi käyttöön? Jos haluat puhdistusvedeltä myös ihoa hoitavia ominaisuuksia, kannattaa kallistua Cassieren puoleen. Muuten valinta on tehtävä sen mukaan, mikä pullo silmää eniten miellyttää.

Samaa mieltä vai eri mieltä? Toimiiko joku näistä tuotteista ylivoimaisesti parhaiten sinun käytössäsi? Jätä arvostelu! 

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0
- Beautify

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Beautify Editorial

Me rakastamme kaikkea kosmetiikkaan ja kauneuteen liittyvää! Editorialissamme esiintyy niin Beautifyn tiimin rakkausoodeja lempituotteillemme kuin innolla toteutettuja yhteistyöpostauksia mielenkiintoisten brändien kanssa.

Editoriaalissamme käytetään mainoslinkkejä, joiden avulla rahoitamme sivuston ylläpitoa. Yhteistyöpostaukset merkitsemme yhteistyö-tagilla.

Onko sinulla mielessä juttuaihe? Haluatko nähdä sivustollamme tietyn brändin tuotteita? Ota meihin yhteyttä! beautify@beautify.fi

OLETKO KOKEILLUT NÄITÄ TUOTTEITA?
CC-voide SPF 20
 
4.1 (64)
Laguna
 
4.7 (5)
Addict Lip Glow
 
4.6 (2)
LOVERDOSE
 
3.8 (7)
Skin Frost
 
4.9 (11)
Compact Styler
 
4.2 (13)
Shading Brush
 
4.5 (7)
Volume Conditioner
 
4.2 (3)