Meikit netistä – turvallisesti

21.10.2015 - MEIKKIPUSSILLA

Ei tule varmastikaan yllätyksenä, että hoidamme kosmetiikkaostokset 97 %:sesti netissä. Hupiin sisältyy tiedon keruu, swatchien googlettelu ja arvostelujen läpikahlaus sekä tietenkin alennuskoodin lisääminen ennen osta-napin painamista. Meikkien ostamiseen netistä pätevät samat lainalaisuudet kuin kivijalastakin ostaessa: kannattaa asioida luotettavassa kaupassa, jossa on hinta- ja laatusuhde kohdallaan. Ja jos diili tuntuu aivan liian hyvältä ollakseen totta – sitä se yleensä on.

Vaikka muuten liputamme täysillä nettishoppailun puolesta, kannattaa muistaa, että erityisesti suosittujen brändien ja hypetettyjen tuotteiden kohdalla väärennösbisness kukoistaa, jopa roihuaa. MAC, Urban Decay, Too Faced yms. ovat valitettavan ahkeraan kopioituja merkkejä. Siinä, missä kymmenisen vuotta sitten uskalsi huutaa eBaysta kaikki mahdolliset MACin Limited Edition herkut (onni on 4 kpl korkkaamattomia Coco-pigmenttipurkkeja…), ei nyt voi suositella vaikkapa Naked-palettien hankkimista muualta kuin hyvämaineisista verkkokaupoista.

Urban Decay Naked_väärennös2Kuvien meikeistä vain alin Naked2-paletti on aito, toinen paletti ja luomiväri ovat eBaysta kehutuilta myyjiltä ostettuja, aitoina markkinoituja väärennöksiä. Aika mälsä homma. Kopiot ovat nykyään erittäin tarkasti tehtyjä; pahimmassa tapauksessa harjaantunutkin kosmetiikkashoppailija menee lankaan.

Nyrkkisääntönä voisi pitää, että ”merkkituotteita” ostaessa kannattaa kääntyä maineikkaiden verkkokauppojen puoleen. Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa likimain kaikki isot verkkokaupat ostavat myymänsä tuotteet suoraan valmistajalta tai maahantuojalta, eli aitous on taattua. Tällöin mahdollisesti edullisemmat hinnat selittynevät verkkokauppojen isojen volyymien tuomilla eduilla ja niiden tehokkaalla kulurakenteella.

Onko siellä huonoja kokemuksia nettishoppailusta? Vai onko kaikki aina sujunut kuin tanssi?

- Beautify

Beautify Editorial

Me rakastamme kaikkea kosmetiikkaan ja kauneuteen liittyvää! Editorialissamme esiintyy niin Beautifyn tiimin rakkausoodeja lempituotteillemme kuin innolla toteutettuja yhteistyöpostauksia mielenkiintoisten brändien kanssa.

Editoriaalissamme käytetään mainoslinkkejä, joiden avulla rahoitamme sivuston ylläpitoa. Yhteistyöpostaukset merkitsemme yhteistyö-tagilla.

Onko sinulla mielessä juttuaihe? Haluatko nähdä sivustollamme tietyn brändin tuotteita? Ota meihin yhteyttä! beautify@beautify.fi

OLETKO KOKEILLUT NÄITÄ TUOTTEITA?