Meikin pohjustus ja silikonittomat primerit

18.7.2016 - MEIKKIPUSSILLA

Kestävän meikkipohjan teko on taiteenlaji. Pohjustajat mielletään usein ylimääräiseksi stepiksi, mutta kun kerran löytää omalla iholla toimivan tuotteen, ymmärtää kyllä primerien arvon. On myös hyvä muistaa että meikkivoiteen keston pidentäminen ei ole ainoastaan rasvoittuvan ihon murhe. Myös kuiva- ja normaali-ihoiset kamppailevat laikukkaan ja kasaantuvan meikkipohjan kanssa. 

Ohessa kaksi kokeilemisen arvoista primeria erilaisille ihoille. Kuivaihoiset eivät näistä hyödy, mutta ei hätää, kosteuttavista ja sameutta vähentävistä primereista on tulossa juttua syksymmällä 🙂

Benefit Matte Rescue (n. 30 €)

Benefitin uusin primeri, POREfessional Matte Rescue lupaa virkistävää ja kestävää mattapintaa iholle sekä ihohuokosten minimoimista. Se on minttuinen, läpinäkyvähkö geeli, joka tuntuu viileän raikastavalta kasvoilla ja kuivuu hetkessä painottomaksi. Erityisesti nestemäinen meikkivoide on todella kiva ja helppo levittää tämän primerin päälle. Matte Rescue on vesipohjainen ja toimii siten parhaiten silikonittomien meikkivoiteiden alla. Ihan surkea se ei kuitenkaan ole silikonistenkaan tuotteiden kanssa.

Nimestään huolimatta Matte Rescue ei ole vahvasti kiiltelevän ihon valinta. Se jaksaa pitää normaalin ja vähän rasvoittuvan ihon mattana useamman tunnin, mutta hyytyy haastavamman tilanteen edessä. Myöskään kuivalle iholle Matte Rescueta ei viitsi suositella. Kosteuttavien ja mattaavien ainesosien joukossa on nimittäin myös pikkaisen alkoholia, joka saattaa kuivattaa ihoa (kosmetiikassa käytetty alkoholi on ikuisuuskiistanaihe kosmetiikkapiireissä).

Meillä Matte Rescue on ollut mukana läpi kesän ja siitä pidetään nimenomaan sen keveyden ja virkistävyyden takia. Matte Rescue on myös toiminut yllättävän hyvin illansuussa meikin päälle töpöteltynä. Pieni nokare tätä primeria sekä vielä pienempi nokare peiteainetta/meikkivoidetta päälle ja saadaan muutama tunti armonaikaa ilman koko meikkipohjan freesausta.

BECCA Ever-Matte Poreless Priming Perfector (n. 33,5 €)

Becca on hyvä erityisesti kahdessa asiassa: highlighterit ja primerit. Molemmista siis lisää tulevaisuudessa, mutta nyt todella rasvoittuvaihoiset huomio: jos mikään muu ei ole auttanut, kokeile Ever-Mattea! Jos et ole vielä ihan epätoivon partaalla, jätä tämä ostos vielä hautumaan. Viimeiseksi keinoksi Ever-Matte on nimetty, koska suoraan sanottuna se on paksua tahnaa, jonka levittäminen vaatii harjoittelua. Käyttökokemuksena ei siis ole mikään kymppiplus.

Ever-Matte on silti tehokkaimmin mattana pitäviä primereita, joihin olemme koskaan törmänneet. Se toimii useimpien meikkivoiteiden alla (hyvin öljyiset poislukien) ja todella pidentää meikkivoiteen kestoa. Kiilto puskee kyllä läpi päivän päätteeksi, mutta huomattavasti hitaammin ja hillitymmin kuin ilman Ever-Mattea. Bonuksena kaikenlainen meikkipohjan valuminen, kasaantuminen ja laikkuuntuminen hidastuu.

Tämän pohjustajan kanssa pitää muistaa parikin juttua. Ensinnäkin kosteusvoiteen ja/tai aurinkorasvan täytyy antaa kuivua kokonaan ennen Ever-Matten levitystä. Toinen tärkeä muistettava on, että tätä primeria ei voi hangata ja ”vedellä” iholle vaan se taputellaan ja töpötellään halutuille alueille. Näin rullaantuminen estyy ja tuotteen saa levitettyä tarkasti paikalleen. Ja huom, kuiva- ja normaali-ihoiset, te että tästä tuotteesta tule hyötymään, tämä on rasvoittuvan ihon juttu.

Löytyykö sieltä hyviä pohjustusvinkkejä?

P.s. Jos kaipaat hyvää puuteria kiillonhillitsemistarkoituksiin, katsasta theBalmin Sexy Mama (n. 20e), joka on saanut 4,8/5 tähteä Beautifyssa!

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0
- Beautify

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Beautify Editorial

Me rakastamme kaikkea kosmetiikkaan ja kauneuteen liittyvää! Editorialissamme esiintyy niin Beautifyn tiimin rakkausoodeja lempituotteillemme kuin innolla toteutettuja yhteistyöpostauksia mielenkiintoisten brändien kanssa.

Editoriaalissamme käytetään mainoslinkkejä, joiden avulla rahoitamme sivuston ylläpitoa. Yhteistyöpostaukset merkitsemme yhteistyö-tagilla.

Onko sinulla mielessä juttuaihe? Haluatko nähdä sivustollamme tietyn brändin tuotteita? Ota meihin yhteyttä! beautify@beautify.fi

OLETKO KOKEILLUT NÄITÄ TUOTTEITA?