Kuinka levittää itseruskettava?

28.1.2015 - TUTORIAALIT

Aiemmassa itseruskettavapostauksessa paneuduttiin itselle sopivan tuotteen valintaan. Postauksen voit lukea täältä. Kuitenkin hyvälläkin tuotteella voi saada aikaan katastrofaalisia lopputuloksia. Itseruskettavien levittäminen on haasteellista ja epätasainen lopputulos voi olla monen tekijän summa. Siksi pyrimme nyt tarjoamaan perusteelliset ohjeet itseruskettavien käyttöön. Näiden ohjeiden avulla vasta-alkajallakin on mahdollisuus onnistua. Ohjeet on kirjoitettu voiteita ja vaahtoja ajatellen, mutta pääosin sama logiikka pätee myös suihkeiden kanssa.

1. Kuori ja kosteuta iho

Kuolleet ihosolut on kuorittava, jottei lopputuloksesta tule epätasainen. Kuorinta kannattaa tehdä edellisenä päivänä, jotta sen jälkeen voi vartalolle levittää kunnolla kosteusvoidetta. Tai vaihtoehtoisesti voit kuoria ihon aamulla ja levittää itseruskettavaa illalla. Kuorinnan voi toki tehdä heti ennen itseruskettavan levittämistäkin, mutta sen jälkeen ei kannata levittää kosteusvoidetta. Itseruskettava ei tartu yhtä hyvin kosteusvoiteen päälle laitettuna. Tällöin ei kannata myöskään käyttää kuorintaa, joka jättää iholle öljypinnan.

2. Käy suihkussa ja sheivaa

Ennen itseruskettavan levittämistä käy vielä suihkussa, jotta iholta peseytyy lika, meikit, deodorantti sekä vanhat kosteusvoidejäämät pois. Sääret ja kainalot kannattaa myös sheivata. Suihkun jälkeen kuivaa iho taputtelemalla ja odottele, että mahdollinen jälkihiki häipyy.

3. Levitä kosteusvoidetta vartalon kuiviin kohtiin

Kosteusvoidetta kannattaa levittää ainakin kyynärpäihin, käsiin sekä polviin. Ilman kosteusvoidetta kuivat kohdat imaisevat värin itseensä vahvemmin. Voidetta voi levittää myös niille alueille, joihin rusketus ei luonnollisestikaan tartu kovin hyvin, kuten kainaloihin sekä käsivarsien sisäpuolelle, jotta lopputulos olisi luonnollisempi. Jalkapöytiin, kantapäihin ja varpaisiin laitettaessa väri häivyttyy jaloista luonnollisemmin. Muista myös rasvata hyvin kynsinauhat ja kynnet. Kynnet voi tarvittaessa suojata myös vaseliinilla. Jos levität itseruskettavaa myös kasvoille levitä silmänympärysiholle niille tarkoitettua voidetta. Jos kasvoille aikoo käyttää samaa tuotetta kuin vartalolle, niin kannattaa kasvoille levittää jotain kevyttä kosteusvoidetta pohjalle.

4. Suojaa kädet

Paljain käsin ei itseruskettavia kannata levittää ellei välttämättä halua ruskeita kämmeniä. Ainakin St. Tropezilla, St. Morizilla ja Vita Liberatalla on itseruskettavan levittämiseen tarkoitettuja kintaita, joiden avulla itseruskettavan saa buffattua ihoon todella helposti. Kintaan avulla myös käsiin voi levittää tuotetta samalla, kun levittää käsivarsiinkin eikä vasta ihan lopussa. Jos et käytä levityskinnasta niin käytä ainakin kumihanskoja.

itseruskettavat

 

5. Levitä huolellisesti alhaalta ylöspäin

Levitys kannattaa tehdä alue kerrallaan levittämällä tuotetta niin kauan kunnes se on imeytynyt ihoon tasaisesti. Levitys kannattaa tehdä seuraavassa järjestyksessä:

Aloita levittäminen jaloista jalka kerrallaan. Sipaise itseruskettava ensin suurpiirteisesti pitkin vedoin koko jalkaan ja ala sitten työstämään väriä ihoon tasaiseksi pitkittäisin ja pyörivin liikkein. Levitä ainoastaan tuotejäämät jalkapöydän yli varpaita kohti ja häivytä jalkapohjan raja hyvin. Jalka kannattaa nostaa johonkin tasolle, jotta iho kiristyy ja pysyy tasaisena. Jos koko jalan levittäminen kerralla tuntuu hankalalta, voi tuotteen ensin levittää sääreen ja sitten vasta siirtyä reiteen.

  1. Levitä tuotetta seuraavaksi vatsaan ja häivyttele tuotetta samalla kylkiin päin.

Levitä tuotetta ensin rintaan ja siitä kaulaan häivyttelemällä tuotetta hartioihin, käsivarsiin sekä niskaan. Älä levitä väriä vielä kasvoille vaan häivytä tuote leuan alapuolelle.

Selän levittämiseen on helpointa pyytää kaveri apuun. Yksin levitettäessä kannattaa levittää ensin alaselkään ja keskiselkään niin pitkälle kuin ylettää. Häivytä huolellisesti kylkiin ja vatsaa kohti. Tässä kohtaa levityskintaan voi kääntää toisinpäin, jolloin pystyy levittämään kämmenselällä. Sitten levitä sivuilta lapaluille ja selän reunoille ja yläkautta yläselkään ja niskaan. Häivyttele alaselkää kohti sekä hartioihin ja käsivarsiin ja niskasta hiusrajaan, korvien taakse sekä kaulaan.

Levitä tuotetta sitten käsivarsiin ensin pitkin vedoin ja sitten työstämällä tasaiseksi. Levitä kämmenselkiin tuotejäämät, kun suurin osa tuotteesta on levitetty käsivarsiin. Kämmentä kannattaa pitää niin kuin sinulla olisi pallo kädessä, jolloin rystysten poimut tasoittuvat.

Jos käytät samaa itseruskettavaa kasvoille niin ota pieni määrä tuotetta ja hiero se kasvoihin tasaiseksi välttäen silmänympärysihoa. Häivytä tuote hiusrajaan, silmänympärysihosta ulospäin sekä leuan alapuolelle. Tarkista ettei tuote jää kulmakarvoihin epätasaisesti. Sipaise tuotejäämää hieman myös korviin. Jos käytät kasvoille tarkoitettua itseruskettavaa, levitä se samalla logiikalla, mutta tee se vasta 6. vaiheen jälkeen.

Lopuksi kannattaa vielä tarkistaa koko vartalo, että tuotetta on joka puolella. Levitä tuotetta lisää, jos sitä jostain puuttuu. Mahdollisia kuivuneita läikkiä ja rantuja voi koittaa häivytellä laittamalla niihin hieman kosteusvoidetta tai vartaloöljyä ja hieromalla tasaiseksi. Jos käytät kumihanskoja, ota ne pois ja laita tippa itseruskettavaa kämmenselkään ja hiero kämmenselkiä toisiinsa, kunnes väri on tasainen.

itseruskettavaohjeet

 

6. Puhdista kädet

Pyyhi kämmenet kosteuspyyhkeellä. Pyyhkäise myös kevyesti ranteen sisäpuolelta ulospäin, jottei siihen tule selvää rajaa. Käsiä ei kannata pestä perinteisellä tavalla, koska itseruskettava peseytyisi pois myös kämmenselistä, jolloin kädet jäisivät valkoisiksi käsivarsien ollessa ruskettuneet. Käsienpesun yhteydessä vesi saattaa roiskua muuallekin irrottaen väriä ja jättäen valumajälkiä. Laita tässä vaiheessa halutessasi kasvoille tarkoitettua itseruskettavaa ja pyyhi kädet uudestaan. Levitä kämmeniin kosteusvoidetta ja hiero varovasti ranteita ja sormien välejä yhteen, jottei vahingossakaan synny tarkkoja rajoja.

7. Anna kuivua ja vältä vesiroiskeita

Tuotteilla on erilaisia kuivumisaikoja: jotkut kuivuvat samantien, mutta joidenkin kuivumista joutuu odottelemaan monta tuntia. Tuote saattaa hieraantua pois, jos sen ei anna kuivua kunnolla ensin, jolloin huolellisesti levitetystä rusketuksesta voi tulla epätasainen. Itseruskettavilla kestää 4-8 tuntia kehittyä riippuen merkistä. Suihkussa ei siis kannata käydä ennen kuin rusketus on kokonaan kehittynyt. Muutenkin vedellä sähläämistä kannattaa vältellä mahdollisimman pitkään levityksestä, koska vesiroiskeet iholla voivat johtaa rumiin valumajälkiin. Hikijumppaa kannattaa myös välttää.

8. Käy suihkussa ja kosteuta iho

Kun rusketus on kehittynyt, käy suihkussa pesemässä mahdollinen opasteväri pois ja levitä iholle kosteusvoidetta. Ihoa kannattaa jatkossakin kosteuttaa päivittäin, jotta rusketus säilyy tasaisena eikä lähde hilseilemään rumasti.

Helpointa on levitellä itseruskettavaa illalla ja käydä sitten aamulla suihkussa. Tällöin vaikutusaikaa ei tarvitse miettiä sen kummemmin, kun tuote joka tapauksessa on iholla aina vähintään 8 tuntia. Vitivalkoisissa lakanoissa ei kuitenkaan kannata nukkua, jos käyttää opastevärillistä tuotetta.

Jos haluaa syvemmän päivetyksen, voi itseruskettavaa kerrostaa seuraavina päivinä. Tällöin toistetaan vaiheet 2-8. Ihoa ei siis enää kuorita, koska tällöinhän juuri saatu päivetys lähtisi pois. Rusketusta voi kokeilla syventää myös niin, että levittää ensin yhden kerroksen ja antaa kuivua ja sitten levittää heti perään toisen kerroksen. Tätä ei kuitenkaan ensimmäisellä kerralla kannata kokeilla vaan vasta sitten, kun osaa arvioida, minkälainen lopputulos yhdestä kerroksesta iholla tulee.

Ei purkkirusketusta tarvitse turhaan pelätä! Kukaan ole seppä syntyessään vaan harjoittelemalla oppii. Seuraavilla kerroilla sujuu sitten aina paremmin.

– postauksen kuvituksen Quick Tan -tuotteet on saatu Body Drenchin maahantuojalta, kiitos!

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0
- Beautify

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Beautify Editorial

Me rakastamme kaikkea kosmetiikkaan ja kauneuteen liittyvää! Editorialissamme esiintyy niin Beautifyn tiimin rakkausoodeja lempituotteillemme kuin innolla toteutettuja yhteistyöpostauksia mielenkiintoisten brändien kanssa.

Editoriaalissamme käytetään mainoslinkkejä, joiden avulla rahoitamme sivuston ylläpitoa. Yhteistyöpostaukset merkitsemme yhteistyö-tagilla.

Onko sinulla mielessä juttuaihe? Haluatko nähdä sivustollamme tietyn brändin tuotteita? Ota meihin yhteyttä! beautify@beautify.fi

OLETKO KOKEILLUT NÄITÄ TUOTTEITA?