Kosteusvoide fysikaalisella aurinkosuojalla

9.11.2015 - RAKKAUDESTA IHONHOITOON

Ihon suojaaminen auringon säteiltä on tutkitusti tärkeää. Silti tämä steppi aamurutiineissa tuntuu työläältä ja siksi se usein skipataankin (ainakin me syyllistymme tähän…). Onneksi muutama hyvä kosteusvoide riittävällä suojakertoimella on löytynyt.

Kosteusvoide suojakertoimella ei ole uusi keksintö, mutta useimmissa kosteusvoiteissa suoja-aineet ovat kemiallisia. Niissä ei toki ole mitään pahaa, mutta ne saattavat ärsyttää herkkää ihoa ja silmiä. Tuotteet fysikaalisella suojalla ovatkin kasvattaneet suosiotaan, vaikka edelleen ne ovat koostumukseltaan tönkömpiä. Yksinkertaistettuna ero on että fysikaalinen aurinkosuoja, kuten sinkkioksidi tai titaanioksidi, heijastaa auringonsäteet iholta poispäin. Kemiallinen suoja taas suodattaa säteilyn, eli auringonsäteet imeytyvät voiteeseen.

Clinique City Block Sheer SPF 25

Koostumukseltaan aavistuksen rasvainen, mutta kuitenkin hyvin imeytyvä City Block Sheer on läpikuultavan beige, kevyesti kosteuttava voide. City Block toimii meikin alla ja kosteuttaa normaalia-sekaihoa niin hyvin, ettei erillistä kosteusvoidetta tarvita. Titaanioksidin lisäksi voiteessa on mukana sinkkiä, joka saattaa auttaa epäpuhtauksien hallinnassa.

Balance Me Natural Protection Moisturiser SPF 25

Balance Me:n luonnollisiin raaka-aineisiin pohjautuva kosteusvoide toinen kiva löytö (saatavilla Lookfantasticista n. 35€ ja tarjouksessa Feeluniquesta n. 29 €) . Voiteen koostumus on hätkähdyttävän paksua, mutta levitys onnistuu silti helposti ja voide imeytyy yllättävän nopeasti. Balance Me -tuotteet ovat tehty mahdollisimmn luonnonmukaisiksi, eikä niissä ole käytetty mineraaliöljyä tai silikoneja.

Molempien tuotteiden kohdalla kuivaihoisten kannattaa levittää esimerkiksi kosteuttava seerumi alle, jotta ihon kosteustasapaino olisi taattu. Jos taas kasvosi ovat rasvoittuvat, täytyy meikkivoiteeksi valita täysin mattapintainen tuote ja päälle hyvä puuteri sillä nämä voiteet eivät jätä mattapintaa tai hillitse ollenkaan kiiltoa.Hyvin kuiva tai vahvasti rasvoittuva iho ei välttämättä näille tuotteille siis lämpeä.

Onko siellä vinkata hyvistä kosteuvoiteista suojakertoimella?

 

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0
- Beautify

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Beautify Editorial

Me rakastamme kaikkea kosmetiikkaan ja kauneuteen liittyvää! Editorialissamme esiintyy niin Beautifyn tiimin rakkausoodeja lempituotteillemme kuin innolla toteutettuja yhteistyöpostauksia mielenkiintoisten brändien kanssa.

Editoriaalissamme käytetään mainoslinkkejä, joiden avulla rahoitamme sivuston ylläpitoa. Yhteistyöpostaukset merkitsemme yhteistyö-tagilla.

Onko sinulla mielessä juttuaihe? Haluatko nähdä sivustollamme tietyn brändin tuotteita? Ota meihin yhteyttä! beautify@beautify.fi

OLETKO KOKEILLUT NÄITÄ TUOTTEITA?