Kauneusalan moniosaajaksi – estenomin tutkinto

12.8.2014 - IHANAA EXTRAA

Kosmetiikan kemiaa, kauneudenhoitoalan liiketoimintaosaamista, markkinointia ja tuotetietoutta. Kuulostaako kiinnostavalta? Näiden parissa pääsee työskentelemään, kun opiskelee estenomiksi.

Mikä sitten on estenomi?

Estenomiksi valmistuminen vaatii kolmen ja puolen vuoden istumisen ammattikorkeakoulun penkillä. Tosin istumiseen viittaaminen on hieman harhaanjohtavaa, sillä opiskelu pohjautuu paljon projektien tekemiseen ja ryhmätöihin. Monien ennakkokäsityksistä huolimatta estenomi ei valmistu kosmetologiksi tai kampaajaksi, vaan kauneudenhoitoalan kehittäjäksi ja liiketoimintaosaajaksi. Jos siis haluat värjätä hiuksia tai tehdä kasvohoitoja, estenomin tutkinto ei ehkä ole ensisijaisesti sinua varten.

Estenomiksi hakeutuvan tulee luonnollisesti olla kiinnostunut kosmetiikasta ja kauneudenhoitoalasta yleisesti. Monilla estenomeilla on taustalla kosmetologin tai kampaajan tutkinto, mutta se ei ole välttämätöntä. Myös lukion tai muun ammattitutkinnon jälkeen voi hakeutua koulutukseen, jos vain kiinnostusta riittää. Intohimo kosmetiikan maailmaan siis vie jo pitkälle, mutta plussaa on, jos sen lisäksi viihtyy ihmisten parissa eikä pelkää vastuunottoa.

Mitä estenomi oikeastaan tekee?

Estenomi tuntee tuotteiden raaka-aineet eli inci-luettelot ja tietää miten eri ainesosat tuotteeseen vaikuttavat. Kauneudenhoitoalan liiketoiminnan kehittäminen ja markkinointiosaaminen kuuluvat myös estenomin osaamisalueisiin. Estenomiopinnot koostuvat siis pääasiassa kosmetiikan kemiasta, markkinoinnista, liiketoiminnasta ja kielistä.

Estenomi voi työskennellä maahantuonnin parissa, tuotekouluttajana tai vaikkapa oman liikkeen esimiehenä. Jos kampaaja- tai kosmetologiopettajaksi kouluttautuminen kiinnostaa, estenomiopintojen jälkeen sekin on mahdollista. Voisin väittää, että estenomi voi tehdä työkseen juuri sitä, mikä itseä kiinnostaa, kunhan vain tahtoa riittää.

Moni kauhistelee etukäteen valintakokeita ja etenkin niissä pidettävää kemian koetta. Lukiossa yhden kemian kurssin käyneenä, opiskelemaan päässeenä estenomina voin vakuuttaa, että perustiedoilla pääsee jo pitkälle. Kemian lisäksi valintakokeissa testataan hakijan äidinkielen ja englannin taitoja sekä motivaatiota ja soveltuvuutta alalle ryhmähaastattelun muodossa. Tärkeintä on, että tietää, millaiseen koulutukseen on hakemassa.

Missä voin opiskella?

Jos kiinnostuit itse, estenomiksi voi tällä hetkellä opiskella Laurean ammattikorkeakoulussa Tikkurilassa tai ruotsinkielisenä Vaasassa.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0
- Beautify

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Beautify Editorial

Me rakastamme kaikkea kosmetiikkaan ja kauneuteen liittyvää! Editorialissamme esiintyy niin Beautifyn tiimin rakkausoodeja lempituotteillemme kuin innolla toteutettuja yhteistyöpostauksia mielenkiintoisten brändien kanssa.

Editoriaalissamme käytetään mainoslinkkejä, joiden avulla rahoitamme sivuston ylläpitoa. Yhteistyöpostaukset merkitsemme yhteistyö-tagilla.

Onko sinulla mielessä juttuaihe? Haluatko nähdä sivustollamme tietyn brändin tuotteita? Ota meihin yhteyttä! beautify@beautify.fi

OLETKO KOKEILLUT NÄITÄ TUOTTEITA?