Hiusten pikapelastajat

28.3.2015 - HIUKSEN HIENOSTI

Yksi parhaita ajanvietteitä on selailla Pinterestistä upeita hiustyylejä ja kampauksia. On ihmisiä, jotka osaavat ja jaksavat loihtia hiuksensa uuteen uskoon joka päivä. Sitten on ihmisiä, joiden panostus hiuksiin keskittyy lähinnä lässähtäneen tyven kuohkeuttamiseen ja hapsottavien latvojen piilottamiseen. Onneksi pienelläkin vaivannäöllä ja oikeilla tuotteilla lopputulos voi olla vallan mainio, vaikka aikaa sen saavuttamiseen kului 2 minuuttia.

Nopeasti rasvoittuva tyvi on yleinen ja varsin ärsyttävä ongelma. Shampoo on vaihdettu jo ajat sitten mahdollisimman hellävaraiseen ja pesuväliä yritetty pidentää, koska kaikki ammattilaiset niin suosittelevat. Silti, jo pesupäivää seuraavana päivänä tyvi on likainen ja lässähtänyt. Jotta pesuväli pysyisi edes joka toisessa tai jopa joka kolmannessa päivässä, itseään miellyttävän kuivashampoon löytäminen ja sen suihkauttelu reippaalla kädellä on hyvin suositeltavaa. Meidän tämän hetkisiin suosikkeihin kuuluu Batisten Fresh (Batisten Original saanut 4.2/5) , jonka tuoksu muistuttaa puhtaista pyykeistä. Harmaan tyven välttämiseksi käymme jakaus jakaukselta hiukset läpi juuri ennen nukkumaanmenoa. Aamulla riittää hiusten pöyhiminen ja siloittelu.

Kun tyvi on hoidossa, on aika siirtyä latvoihin. Kuivien ja vaurioituneiden latvojen ainoa todellinen pelastus on hiustenleikkaus. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Mutta jos ei juuri nyt raaski nipsaista pituutta pois, on vaihtoehtona hiuksia kaunistavat tuotteet eli jätettävät hoitoaineet sekä hiusseerumit ja -öljyt. Hyvällä tuotteella voi naamioida rähjähtäneet latvat ja jopa korjata tiettyyn pisteeseen asti vaurioitunutta hiussuortuvaa. Korjaava vaikutus on kuitenkin aina väliaikainen. Emme uskalla työntää sen enempää päätämme tulenarkaan keskusteluun ”Silikonit – hyviksiä vai pahiksia?”, koska todellisuudessa jokaisen kannattaa käyttää niitä tuotteita, jotka omassa hiuksessa toimivat. Sen sijaan löysimme Redkenin sivuilta seuraavan jaottelun:

Kuvakaappaus:

Kuvakaappaus Redkenin sivuilta.

 

Eli silikonipitoisilla seerumeilla, kuten Moroccanoil Oil ja Gliss Ultimate Repair Daily Oil Elixir, voi meikata hiuksia parempaan kuosiin ja saada niihin kiiltoa. Edellä mainitut tuotteet sisältävät silikonien lisäksi myös hoitavia öljyä. Jos käyttää usein silikonipitoisia tuotteita, kannattaa muistaa syväpuhdistaa hiukset tasaisin väliajoin kerrostumien välttämiseksi. Silikonittomilla tuotteilla taas hoitavat ainesosat pääsevät (Redkenin mukaan) imeytymään ja vahvistamaan hiussuortuvaa. Niillä ei välttämättä saa aikaan ihan samanlaista silotusta pörröhiukseen kuin silikonia sisältävillä hiustuotteilla. Toisaalta hiukset jäävät luonnollisen pehmeän tuntuisiksi, mikä miellyttää usein, jos ei pidä silikonien jättämästä liukkaasta pinnasta.

batiste kuivashampoo_redken shatterproof intense

 

Meillä käytössä on ollut Redkenin Diamond Oil Shatterproof Shinen (n. 35e) tuhdimpi Intense-versio. Öljy tekee hiuksista ihanan pehmeät ja tuntuu hoitavan hiusta erittäin tehokkaasti. Toisaalta, koska mukana ei ole koostumusta keventäviä silikoneja, pisarakin liikaa ja latvat muuttuvat raskaiksia ja, no, öljyisiksi. Eli oikeasti: pitkiin hiuksiin 2-3 pisaraa kämmenelle ja levitys vain latvoihin. Vaikka iso pullo on ollut käytössä jo melkein vuoden, ei optimaalista annosta kiireessä aina löydy ja siksi Shatterproof Shine tahtoo jäädä muiden, helppokäyttöisempien tuotteiden jalkoihin. Paitsi nyt, kun latvat huutavat kuivuuttaan. Nyt Diamond Oil on kovassa käytössä ja näyttää siltä, että selviydymme kolmen viikon päästä hahmottavaan kampaamokäyntiin asti, haha!

Samaa mieltä vai eri mieltä näistä tuotteesta? Jaa omat käyttäkokemuksesi!

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0
- Beautify

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Beautify Editorial

Me rakastamme kaikkea kosmetiikkaan ja kauneuteen liittyvää! Editorialissamme esiintyy niin Beautifyn tiimin rakkausoodeja lempituotteillemme kuin innolla toteutettuja yhteistyöpostauksia mielenkiintoisten brändien kanssa.

Editoriaalissamme käytetään mainoslinkkejä, joiden avulla rahoitamme sivuston ylläpitoa. Yhteistyöpostaukset merkitsemme yhteistyö-tagilla.

Onko sinulla mielessä juttuaihe? Haluatko nähdä sivustollamme tietyn brändin tuotteita? Ota meihin yhteyttä! beautify@beautify.fi

OLETKO KOKEILLUT NÄITÄ TUOTTEITA?