Entsyymikuorinta ja mustikkakuorintanaamio

15.12.2014 - RAKKAUDESTA IHONHOITOON

Suurimmalle osalle kasvojen kuorinta tarkoittaa sitä, että kuolleet ihosolut poistetaan mekaanisesti hankaamalla ihoa rakeisella tuotteella. Tämä ei kuitenkaan ole kovin hellävarainen tapa, varsinkaan kun useimmat meistä hankaavat ihoa turhankin voimakkaasti. Erityisesti herkkä iho saattaa ärtyä pahastikin mekaanisesta rasituksesta. Jos ei kokonaan halua luopua perinteisistä kuorintatuotteista, kannattaa ainakin vaihdella rakeellisten ja rakeettomien tuotteiden välillä. Näin iho pääsee vähän helpommalla.

Rakeettomien kuorintojen teho perustuu useimmiten entsyymeihin (teho voi perustua myös esimerkiksi AHA-happoihin, mutta nyt keskitymme entsyymeihin). Entsyymit pilkkovat ihon ylimmän kerroksen ihosolujen välisiä liitoksia. Liitosten pilkkoutuessa kuolleet ihosolut luonnollisesti irtoavat. Se voi kuulostaa hurjalta, mutta tämä on silti huomattavasti hellävaraisempi tapa kuoria ihoa kuin mekaanisesti hankaamalla. Lisäksi se on myös usein tavoista tehokkaampi.

Entsyymit ovat tehokkaita, joten niitä ei välttämättä tarvitse käyttää suuria määriä. Tästä johtuen ne saattavat löytyä ainesosaluettelon loppupäästäkin. Papaijasta ja ananaksesta saatavat entsyymit (papaiini ja bromealiini) ovat melko yleisesti käytettyjä kuorinnoissa. Proteaasia käytetään myös paljon, etenkin selektiivisen kosmetiikan puolella. Erityisesti proteaasi sijoittuu usein INCI-listassa keskipaikkeilta alaspäin.

Entsyymikuorintoja on koostumukseltaan oikeastaan kahdenlaisia; erilaiset naamiot sekä kuivat jauheet, joihin sekoitetaan hieman vettä ja hierotaan iholle. Varmasti löytyy myös tavallisia puhdistusaineita muistuttavia entsyymikuorintoja. Lisäksi monissa päivittäistavarapuolen entsyyminaamioissa on myös rakeita mukana.

bc_kuorinta2
Bernard Cassieren Mustikka-sarjan kuorinnassa on pyritty selvästi minimoimaan kaikki mahdolliset ärsyttävät tekijät. Herkälle iholle voidemainen ja täysin rakeeton naamio on hellävaraisin vaihtoehto kuoria kuolleet ihosolut, sillä herkkä iho reagoi usein voimakkaasti mekaaniseen hankaukseen esimerkiksi punottamalla. Entsyymien ansiosta itse tuote tekee kaiken työn, joten sen johdosta ei voi ainakaan saada ihoa ärtymään. Kuorinta-naamiossa on entsyyminä käytetty proteaasia. Tuotteen pohjalla on mm. kosteuttavaa karitevoita ja mustikkauutteen sanotaan rauhoittavan ihoa.

Naamiota levitetään iholle tasainen kerros ja annetaan sen vaikuttaa noin 12 minuuttia. Vaikutusajan jälkeen tuotetta emulgoidaan hieman veden kanssa ja lopuksi huuhdellaan pois huolellisesti. Naamio tuntuu kaikin puolin hellävaraiselta. Iho on käytön jäljiltä pehmeä, kirkas ja puhdas. Tuotteen sanotaan myös vähentävän punakkuutta. Hellävaraista kuorintanaamiota voi käyttää kerran tai kahdesti viikossa.

Mustikka kuorinta-naamio maksaa 45€. Mustikka-sarjan tuotteita voi ostaa Bernard Cassiere -kauneushoitoloista.

yhteistyö

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0
- Beautify

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Beautify Editorial

Me rakastamme kaikkea kosmetiikkaan ja kauneuteen liittyvää! Editorialissamme esiintyy niin Beautifyn tiimin rakkausoodeja lempituotteillemme kuin innolla toteutettuja yhteistyöpostauksia mielenkiintoisten brändien kanssa.

Editoriaalissamme käytetään mainoslinkkejä, joiden avulla rahoitamme sivuston ylläpitoa. Yhteistyöpostaukset merkitsemme yhteistyö-tagilla.

Onko sinulla mielessä juttuaihe? Haluatko nähdä sivustollamme tietyn brändin tuotteita? Ota meihin yhteyttä! beautify@beautify.fi

OLETKO KOKEILLUT NÄITÄ TUOTTEITA?